Plnená teľacia roláda /jahňacia/

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg teľacieho alebo jahňacieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 cibule, 2 PL nasekanej petzržlenovej vňate, 100 g údenej klobásky, 50 g anglickej alebo oravskej slaninky, 2-3 strúčiky cesnaku, mäsový vývar(z kocky).

Postup: Mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a rozkrojíme na veľký tenký plát. Potom mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekanou cibuľou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, poprekladáme kolieskami klobásky a tenkými plátkami slaninky. Takto naplnené mäso zvinieme do rolády, previažeme niťou a potrieme prelisovaným a so soľou rozotretým cesnakom. Roládu vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a upečieme v horúcej rúre domäkka. Z upečenej rolády odstránime nite a pokrájame ju na plátky. Podávame so zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a kyslími uhorkami.