Suroviny: 1 cuketa, 150 g šunky v celku (šunkovej salámy), 2 menšie cibule, 2 zelené papriky, 8 beiby rajčiniek, olej, soľ, griľovacie korenie, cesnakový prášok alebo 2 strúčiky rozotretého cesnaku.
Postup: Cuketu umyjeme a pokrájame na kocky asi 2,5x2,5 cm. Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a papriky na plátky. Šunku pokrájame na hrubšie plátky a potom na štvorce veľké ako cuketové kocky. Na špajle alebo ihlice striedavo napichujeme kocky cukety, plátky šunky, plátky cibule, plátky papriky a na každú ihlu po 2 celé rajčinky. Pripravené ražniči potrieme dobre vymiešaným okoreneným olejom a necháme krátko postáť. Potom ražniči opečieme na panvici na troche oleja dočervena. Podávame s rôzne upravenými zamiakmi alebo s pečivom. OCHUTENÝ OLEJ: do oleja zamiešame griľovacie korenie, troška soli cesnakový prášok alebo prelisovaný cesnak.