Suroviny: 8 veľkých zemiakov, 115 g slaniny, 0,15 dl oleja, 0,3 dl octu, 3 posekané zelené cibuľky, 5 na kocky nakrájaných reďkoviek, 2 pokrájané stonky zeleru, 2,5 dl majonézy z plesňového syra, 0,15 dl horčice, 3 posekané, na tvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté biele korenie, 2 červené papriky, upražené, olúpané a nakrájané. Majonéza s plesňového syra: 0,03 dl horčice, 0,03 dl kryštálového cukru, kajenské korenie, 1 žĺtok, 0,17 dl olivového oleja, 0,15 dl citrónovej šťavy, 100 g syra s modrou plesňou.
Postup: Majonéza s plesňového syra: Zmiešame horčicu, cukor, korenie a primiešame žĺtok. Po kvapkách pridávame olej až je zmes veľmi hustá. Primiešame citrónovú šťavu a syr. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Keď sú uvarené zlejeme ich a opláchneme studenou vodou. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do chrumkava. Zemiaky vložíme do veľkej misy a pokropíme olejom, octom a primiešame cibuľku, reďkovku a zeler. V druhej miske zmiešame majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešame so zemiakmi. Vložíme do zapekacej misy a na vrch dáme zbytok zmesi a slaninu. Zapekáme až do zlatohneda. Podávame v sklených miskách a povrch ozdobíme červenou paprikou a mladou cibuľkou.