Orientálne pečené kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 26. 07. 2008

Suroviny:1 kurča, soľ, 2 cibule, 100 g šampiňónov (z konzervy), kuracia pečeň, korenie, 1 žemla, 2 PL mlieka, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL sojovej omáčky, 1 čL cukru, kurkuma, olej.

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a osolíme. Na troche oleja speníme jednu nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme´očistené a pokrájané šampiňóny a necháme ich podusiť. Potom pridáme najemno nasekanú pečienku, okoreníme mletým korením a krátko spolu podusíme. Pridáme nakrájanú žemľu poliatu s mliekom a zmes spolu premiešame. Touto zmesou (plnkou) naplníme kurča, otvor zašijeme alebo zopneme ihlou a kurča dáme do pekáča. Podlejeme trochou vody, pridáme druhú - na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom si pripravíme zmes na potieranie kurčaťa: rozotrieme cesnak so soľou, pridáme citrónovú šťavu, sojovú omáčku, cukor a kurkumu. Touto zmesou potrieme kurča a dáme ho upiecť do vyhriatej rúry na 180°C. Počas pečenia ho potierame namiešanou zmesou a podľa potreby podlievame vodou.