Bulharský paprikový šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 26. 07. 2008

Suroviny: 4 zelené papriky, 100 g šalátovej uhorky, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL čerstvého nasekaného kôpru, 1 dcl bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, soľ, citrónová šťava.

Postup: Papriky umyjeme, rozkrojíme a vykrojíme jadrince. Potom papriky pokrájame na tenšie pásiky, pridáme ošúpanú, nahrubo nastúhanú uhorku, nadrobno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak, nadrobno nasekaný kôpor, jogurt alebo smotanu a šalát ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Dobre premiešame a necháme schladiť. Podávame k pečeným zemiakom.