Suroviny: 2 hlávkové šaláty, 1 viazaničku reďkovky, 2 vajcia uvarené natvrdo. 150 g syru s modrou plesňou, 2 lyžice majonézy, 125 g kyslej smotany, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate. 1 lyžicu pokrájanej pažítky, 2 lyžice citrónovej vňate, 1 lyžičku worcesterskej omáčky, štipku mletého čierneho korenia, soľ.
Postup: Nivu pretlačíme cez sito, vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú omáčku, korenie a soľ. Šalát umyjeme a osušíme. Okrajové listy rozložíme na veľkú misu a srdiečka šalátu pokrájame na rezance, ktoré dáme do stredu misy. Na ne navrstvíme pokrájanú reďkovku a vajcia. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou a pažítkou. Zalejeme pripravenou zálievkou, necháme hodinu a podávame.