Sedliacka omeleta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny: 400 g v šupke uvarených zemiakov, 1 PL masti. 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 50 g šunky, 8 vajec, soľ, korenie, 1/2 dcl mlieka.

Postup: Uvarené zemiaky ošúpemea pokrájame na plátky alebo na kocočky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiakyspolu krátko opražímea dochutíme prelisovaným cesnakom a nasekanou petrželkou. Takto upravenú zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme po panvici, posypeme ju na rezančeky nakrájanou šunkou a zalejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom.Dochutíme soľou, korením a prykryté necháme na slabšom ohni zatuhnúť. Podávame s kyslou uhorkou alebo s miešaným zeleninovým šalátom.