Lángoše zo zakysanky bez droždia

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny pre 12 porcií: 1 kelímok Rama Cremefine zakysaný krém, 2 kelímky polohrubej múky, štipka soli, štipka jedlej sódy (bikarbóny)

Postup: Zakysanku zmiešame s múkou (dávam len toľko, koľko bolo v kelímku kýšky - inak by boli lángoše tvrdé) a soľou a s jedlou sódou. Mokrými rukami trháme cesto, ktoré "vytvarujeme do tvaru placky" a vložíme do fritézy ( bez koša). Cesto klesne ku dnu a potom sa vynorí. Smažíme najskôr z jednej strany a potom obrátime. Osmažené kladieme na obrúsok a zdobíme podľa chuti buď Jemným či Ostrým kečupom Hellmann´s s cesnakom a nastrúhaným syrom alebo lekvárom so šľahačkou. Výhodou cesta je, že lángoše môžeme robiť ihneď a nemusíme čakať na vykysnutie .