Placky z trojobalu

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny pre 4 porcie: 1 hrnček hladkej múky, 1 vajce, 1 hrnček strúhanky, štipku soli, kari

Postup: Keď obaľujeme napríklad syr alebo čokoľvek iné, vždy nám zvýši múka, vajíčko i strúhanka a je nám ľúto to vyhodiť? Takže všetky ingrediencie zmiešame dohromady, podľa potreby pridáme trebárs mlieko alebo vodu (na redšiu konzistenciu) a okoreníme podľa chuti - osvedčilo sa mi karí alebo grilovacie korenie. Zmes zmiešame, lyžicou nanesieme na panvicu s olejom do tvaru placky a osmažíme. Táto zmes je veľmi neutrálna, môžete pridať v podstate čokoľvek, čo vám zostalo v chladničke - napríklad kocôčky salámy, alebo kyslá kapusta alebo nasekanú cibuľku....fantázii sa medze nekladú.