Kuracia pečeňová paštéka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 29. 07. 2008

Suroviny: 500 g kuracích pečienok, 250 g bravčovej masti, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 čL soli, trocha vegety, 2-3 strúčiky cesnaku.

Postup: pečienky očistíme, opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.Na panvici rozohrejeme masť, pridáme do nej nakrájané pečienky, korenie, rascu a restujeme za častého pomiešania domäkka. Mäkké pečienky ososlíme, dochutíme vegetou a premiešame. necháme 5 minút postáť. Potom ku pečienke primiešame najemno roztlačený cesnak, dobre premiešame a ešte horúcu pečienku plníme do malých pohárikov. Poháre uzatvoríme, prevrátime dolu viečkom a necháme vychladnúť. Vychladnuté skladujeme v chladničke.