Syrové „bramboráčky“

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny pre 2 porcie: 450 g múčnych zemiakov, 2 lyžičky posekaného tymiánu, 1 strúčik veľmi jemne nasekaného cesnaku, 2 lyžice Olivového oleja Bertolli Classico, 4 lyžice Rama Creme Bonjour - maslová pochúťka, 2 ks (65 g) pevného kozieho syra

Postup: Nastrúhať zemiaky nahrubo, vložiť ich do utierky a vytlačiť čo najviac ich vody (používam "potato ricer", neviem však, ako sa to volá po slovensky). Vložiť zemiaky do misky a jemne primiešať tymián, cesnak, cibuľky, soľ a korenie. Rozohriať polovicu oleja s polovicou Ramy na panvici a pridať dve veľké lyžice zemiakov, oddelene od seba. Pevne ich pritlačiť dolu a smažiť ich 3 - 4 minúty na každej strane do zlatova. Osušiť placky na obrúsku a rovnakým spôsobom osmažiť ďalšie dva. Predhriať gril v rúre. Rozkrojiť každý syr na polovicu a položiť ho reznou stranou nahor na bramboráčky. Ugrilovať ich po 2 - 3 minúty do svetlozlatova. Podávať na mise so šalátom a všetko ozdobiť tymiánom alebo iné bylinky.