Suroviny pre 20 porcií: 500 g v šupke uvarených zemiakov, 150 ml mlieka, 30 g „Rama Creme Bonjour máslová pochoutka“, 150 g postrúhaného syra (najlepšie údeného), 50 - 60 g hladkej múky, 3 vajcia, štipku soli, sušených byliniek (bazalka, tymián), tuk na vyprážanie, 50 g syra
Postup: Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Do mlieka dáme Ramu a syr a za stáleho miešania varíme, kým sa syr neroztopí. Odložíme zo sporáka a primiešame postrúhané zemiaky. Do vychladnutej masy pridáme soľ, múku, bylinky a žĺtky. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov. Lyžicou naberáme malé kôpky, ktoré vytvarujeme na hrubšie placky a vyprážame na rozpálenom tuku do zlatista z obidvoch strán. Podávame posypané postrúhaným syrom.