Suroviny: 7 ks stredných zemiakov, 1 hrnček múky, 1 vajce, na smaženie olej, štipku soli, 1 balenie kyslej kapusty, 6 ks šampiňónov (či niekoľko sušených), štipku korenia
Postup: Najskôr pripravíme náplň. Kyslú kapustu povaríme a necháme vychladnúť. Ak máme sušené huby, tak je cez noc namočíme a uvaríme. Ak použijeme šampiňóny, musíme ich najskôr podusiť na oleji. Kapustu i huby pomelieme na strojčeku (je možné ich nechať drobno pokrájané), dokoreníme soľou a korením. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a vlažné zomelieme. Potom k nim pridáme múku, vajce a štipku soli. Riadne premiešame. Z cesta vytvarujeme väčšie placky, na ktoré dáme náplň a vytvoríme bochníček, ktorý "roztlačíme" na placku a osmažíme na oleji (vyššia vrstva). Placky doporučujem podávať so smotanovou a (alebo) hubovou omáčkou.