Chalupárske mäsové placky s lečom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny pre 4 porcie: 500 g bravčového mäsa, 0,7 l leča, 3 vajcia, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička Knorr Aromat, štipka čilli, 1/2 balenia Solamylu, 1 hrsť sušených húb, 1 cibuľa, štipku soli

Postup: Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance (môžu byť aj párky alebo špekáčiky). Cibuľku si pokrájame na drobno a speníme, pridáme huby, ktoré sme krátko povarili vo vode. Lečo scedíme a všetky uvedené ingrediencie spolu zmiešame. Necháme postáť v chladničke aspoň 12 hodín. Na rozpálenom oleji vyprážame placky s veľkosťou dlane. Podávame so zemiakmi.