Oškvarkové placky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny: 350 g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 150 g zemiakov, 250 g oškvarkov, soľ, mleté čierne korenie, 150 g oleja

Postup: Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, pridáme žĺtok a uvarené pretlačené zemiaky, posekané oškvarky, soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme cesto ako na buchty. Na teplom mieste necháme cesto nakysnúť, potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska, ktoré pečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách do zlatista. Podávame s čajom.