Zapekaná zemiaková placka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 600 g zemiakov, 200 g tvrdého syra, 2 vajcia, hladkú múku, olej, majoránku, mleté čierne korenie, tri strúčiky cesnaku. Na šalát: 1 menšiu hlávku kapusty, 4 cibule, karotku, mletú rascu, mleté čierne korenie, ocot, soľ a olej.

Postup: Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, soľ, korenie, majoránku a cesnak. Premiešame a pridáme toľko múky, aby bola masa vláčna a ľahko roztierateľná. Na rozpálenom oleji vytvarujeme na panvici placky, hotové preložíme na polovicu a uložíme ich na pekáč. Na každú placku položíme opečený plátok mäsa, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť kým sa syr neroztopí. Do kapusty pokrájanej na rezance pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú karotku a zalejeme sladkokyslým nálevom. Pridáme soľ, rascu a korenie. Necháme chvíľu odstáť.