Zapečené zemiaky s hubovou praženicou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny: 750 g zemiakov, 1 veľká cibuľa, 1 PL masti, 400 g húb, mletá rasca, soľ, 2 rajčiny, 1 PL masla, 4 vajcia.

Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na rozohriatej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, ochutíme mletou rascou osolíme a udusíme domäkka. Do vymastenej zapekacej misy ukladáme striedavo vrstvy zemiakov, udusených húb a plátky rajčín. Z masla a vajec upražíme riedku praženicu, ktorú navrstvíme na suroviny v zapekacej mise a dáme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 30 minút. Podávame s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom.