Segedínsky guláš špeciál

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 05. 08. 2008

Suroviny: 250 g bravčového bôčika, 250 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL masti, 1 čL mletej sladkej papriky, soľ, korenie, 1/2 kg kyslej kapusty, 2 PL hladkej múky, 1/2 čL mletej rasce, 2,5 dcl smotany, 100 g domácej údenej klobásky.

Postup: Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, mletú papriku, soľ, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme prekrájanú kyslú kapustu, podľa potreby podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút. Potom pridáme opláchnutú klobásku a dodusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Potom klobásku vyberieme a guláš zapražíme . Zápražka: Múku opražíme nasucho na panvičke, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame a vlejeme do guláša. Dochutíme mletou rascou, prelisovaným cesnakom a necháme povariť. Nakoniec do guláša primiešame smotanu a pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Podávame s knedľou.