Suroviny: 600 g hrubej múky, 250 g oškvarkov, soľ, 40 g kvasníc, 3 dcl mlieka, 1 Pl cukru, 2 Pl masla, 3 žĺtky a 1 vajce na potretie.
Postup: 300 g múky vymiesime s pomletými oškvarkami a troškou soli. Z kvasníc, trochy vlažného mlieka a cukru vypracujeme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do druhých 300 g múky pridáme kvások, roztopené maslo, žĺtky, 1 čL soli a zvyšok mlieka. Vpracujeme cesto a necháme ho na teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vložíme do stredu plát oškvarkového cesta a cesto poskladáme cez seba. Potom cesto rozvaľkáme a necháme znova podkysnúť. Prekladanie a vaľkanie cesta zopakujeme aspom 3X. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho okruhlé pagáčiky. Vykrojené pagáčiky na vrchu nožom navrúbkujeme do mriežky, uložíme na vymastený plech a necháme znova nakysnúť. Pripravené pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova.