Suroviny: 120 g masla, 80 g kryštáľového cukru, 2 žĺtky, 1 vaniľkový cukor, 30 g kvasníc, 1/2 dcl mlieka, 3/8 L smotany, 500 g polohrubej múky, štipka soli, 2 PL masla na vymastenie plechu, 1 žĺtok na potretie koláčikov, Náplň: lekvár a tvaroh.
Postup: Z maleho množstva vlažného mlieka, trošky cukru a kvasníc vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta robíme guľaté koláčiky, ktoré potrieme lekvárom, pokladieme navrch kôpky tvarohu a koláčiky poukladáme na maslom vymastený plech. Okraje koláčikov potrieme žĺtkom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180°C dozlatista.