Bravčové mäso s ananásom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 08. 2008

Suroviny: 1/2 kg chudého bravčového mäsa zo stehna, soľ, 1 čl solamylu, 3 PL oleja, 100 g ananásového kompótu (kúsky), 4 PL červeného vína, cukor, mleté biele korenie, 50 g mandlí.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme obrúskom a nakrájame na malé hrubšie rezance. Pripravené mäso osolíme, okoreníme bielym korením a poprášime solamylom. Premiešame a opražíme po častiach na horúcom oleji dozlatova. Potom pridáme ananásový kompót, olúpané a opražené nasekané mandle, postriekame vínom, podľa potreby podlejeme troškou vody a udusíme pod pokrievkou domäkka. Mäkké mäso dochutíme soľou, cukrom a podávame s opekanými zemiakmi .