Nadstavovaná zemiaková kaša

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 09. 08. 2008

Suroviny: 800 g zemiakov, soľ, rasca, 2 dcl mlieka, 150 g krúpkov, 1 PL masti, 2 strúčiky cesnaku, korenie, majoránka, 1 väčšia cibuľa.

Postup: Krúpy na site prepláchneme vodou, dáme do hrnca , zalejeme zarovno vodou, pridáme trocha masti a osolíme. Uvaríme domäkka. Zemiaky ošúpeme, opláchneme, pokrájame na malé kocky, posypeme rascou a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké zemiaky scedíme, zalejeme mliekom a rozmiešame ich na hladkú kašu. Do kaše pridáme scedené uvarené krúpky, rozotretý strúčik cesnaku, ochutíme korením, majoránkou, soľou a dobre premiešame. Hotovú kašu podávame s dozlatova opraženou cibuľkou na masti.