Orientálna pečená jahňacina

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 09. 08. 2008

Suroviny: 600 g jahňacieho mäsa na kosti, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1/2 čl mletej škorice, 4 PL oleja, 1 čL najemno nasekanej pažítky alebo cibikov z mladej cibuľky, 1 veľká cibuľa, 1 čL koriandra, citrónová šťava.

Postup: Mäso odblaníme, opláchneme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom mäso zo všetkych strán osolíme, okoreníme a poprášime mletou škoricou. Pripravené mäso necháme chvíľu uležať a potom ho prudko opečieme zo všetkych strán na horúcom oleji. Takto upravené mäso aj s výpekom preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme nasekanou pažítkou a podlejeme horúcou vodou. Dáme piecť do horúcej rúry. Keď je mäso polomäkké, poprelievame ho výpekom, pridáme koriander a dopečieme domäkka. Upečenú jahňacinu pokrájame na porcie a podávame s varenými zemiakmi povapkanými s výpekom a zeleninovým šalátom.