Hovädzia polievka po taliansky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 14. 08. 2008

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa, 1,5 L vody, soľ, korenie,1 cibuľa, 1 menší pór, kúsok zeleru, 4 rajčiny, 1-2 klinčeky, 2 vajcia, šťava z 1/2 citróna, 1 žemľa, 1 PL masti, 50 g tvrdého syra, čerstvá petržlenová vňať.

Postup: Mäso pokrájame na kocky, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Vodu osolíme a mäso varíme asi 40 minút. Potom pridáme nasekanú cibuľu, na kocky pokrájaný zeler, na hrubé kolieska nakrájaný pór a ošúpané na kúsky nakrájané rajčiny. Pridáme klinčeky a uvaríme spolu domäkka. Vajcia vyšľaháme s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru z mäsa, rozmiešame a pridáme do polievky. Nakoniec polievku dochutíme mletým čiernym korením, poprípade prisolíme a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky, opečieme z obidvoch strán na masti a po jednom kúsku vložíme do každej porcie polievky. Dozdobíme nasekanou petrželkou.