Šunková roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 22. 08. 2008

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 1 veľká cibuľa, olej, 100 g čerstvých šampiňónov, 6 vajec, soľ, korenie, 300 g tvrdého strúhaného syra, 200 g šunky.

Postup: Na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko lístkové cesto. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a udusíme ich domäkka. Potom pridáme rozšľahané vajíčka a upražíme riedku praženicu. Túto zmes osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Vychladnutú praženicovú zmes rovnomerne rozotrieme na vyvaľkané cesto, posypeme postrúhaným syrom a navrch navrstvíme šunku, pokrájanú na rezance. Obložené cesto zvinieme a konce dobre uzavrieme, aby počaspečenia nevytekala z cesta náplň. Takto pripravenú roládu uložíme na vymastený plech a upečieme dozlatista. Pred pečením môžeme povrch potrieť rozšľahaným vajcom.