Suroviny: 250 g ryže, 1 Pl oleja, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 cibuľa, 50 g údenej slaninky, 250 g zeleného hrášku, 100 g tvrdého syra (eidam), čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup: Ryžu premyjeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu a spolu trocha popražíme. Potom ryžu zalejeme horúcou vodou, pridáme rozmrvenú kocku kuracieho bujónu, premiešame a prikrytú udusíme domäkka. Na panvici oškvaríme na kocočky pokrájanú slaninku, pridáme hrášok, podlejeme vodou a udusíme. Napokon pomiešame dusenú ryžu s uduseným hráškom a servírujeme posypané s nastrúhaným syrom a nasekanou petrželkou alebo pažítkou.