Kuracie smažienky s lečom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 26. 08. 2008

Suroviny: 400 g kuracích prsíčok alebo vykostených stehien, 1 vajce, 3 PL hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, mletá sladká paprika, olej. NA LEČO: 1 veľká cibuľa, 3-4 zelené papriky(PCR), 3-4 ošúpané rajčiny, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ, štipka majoránky, vegeta, olej.

Postup: Kuracie mäso pokrájame na hrubšie rezance a zľahka ich osolíme. Potom ich pomiešame s rozšľahaným vajcom a necháme troška postáť. Zatiaľ si vyrobíme z múky, trošky bieleho krenia, soli a mletej papriky suchú zmes. V tejto zmesi obaľujeme pripravené kuracie rezance a obalené vypražíme prudko na horúcom oleji doružova. LEČO: na oleji speníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájané papriky, ochutíme koreninami, osolíme a podusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Nakoniec pridáme ošúpané-na kocočky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme. Kuracie smažienky podávame s lečom a varenými zemiakmi.