Plnené teľacie karé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 08. 2008

Suroviny: 1 kg teľacieho karé s kosťou, 150 g párkov, 100 g údenej slaninky, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocka hovädzieho bujónu.

Postup: Teľacie karé prešpikujeme prúžkami slaninky a dlhým tenkým nožom opatrne narežeme do mäsa otvory, cez ktoré naplníme do mäsa ošúpané párky.Naplnené karé osolíme, okoreníme a popreväzujeme motúzikom, aby si zachovalo tvar. Zvyšnú slaninku nakrájame na malé kocočky, oškvaríme a na slaninkovom výpeku opečieme pripravené karé zo všetkych strán. Opečené karé dáme do pekáča, podlejeme ho horúcou vodou a pridáme kocku rozmrveného bujónu. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Počas pečenia mäso polievame výpekom a podľa potreby podlievame trochou vody. Potom mäso odokryjeme a dopečieme. Z upečeného karé odstránime motúzik a karé naporcujeme. Podávame s ryžou a kompótom.