Biela fazuľa s kyslou kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 27. 08. 2008

Suroviny: 250 g suchej bielej fazule, 300 g prerastenej údenej slaninky alebo prerastené údené mäso, 2 PL masti, 1 cibuľa, 250 g kyslej kapusty, 2 Pl hladkej múky, 2,5 dcl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie.

Postup: Fazuľu preberieme, opláchneme a namočíme deň vopred do studenej vody. Namočenú fazuľu dáme do hrnca s vodou, pridáme na kocky pokrájanú údeninu a uvaríme domäkka. Na horúcej masti orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme poprekrajovanú kapustu a spolu popražíme. Potom posypeme múkou, dobre premiešame a necháme podusiť do polomäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody. Podusenú kapustu preložíme do uvarenej fazule, pridáme rozmiešanú kyslú smotanu a dochutíme rozotretým cesnakom, korením, podľa chuti prisolíme a necháme prehriať. Podávame s chlebom.