Oravská kapusta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 27. 08. 2008

Suroviny:600 g bravčového mäsa z pliecka alebo z karé, soľ, za hrsť sušených húb, 250 g údenej klobásky, 150 g koreňovej zeleniny(mrkva, zeler, petržlen), 100 g kyslej kapusty, 2 Pl masti, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka.

Postup: Mäso opláchneme, dáme do hrnca s vodou, pridáme sušené huby, klobásu a varíme asi 30 minút. Potom pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu a spolu necháme ďalej variť domäkka. Mäkké mäso a klobásku vyberieme a pokrájame na kúsky. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, zasypeme múkou a popražíme. Cibuľovú zápražku zalejeme studenou vodou, dobre premiešame a vlejeme do kapusty. Necháme na slabšom ohni povariť asi 20 minút. Polievku dochutíme korením, soľou, rozotretým cesnakom, majoránkou a vodou z kyslej kapusty. Do hotovej kapusty dáme naspäť pokrájanú klobásku aj mäso a podávame s chlebom.