Hubová polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 400 g čerstvých húb, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1,5 l hydinového vývaru (z kocky), 2 dcl sladkej smotany, 1 žĺtok, korenie, soľ, 100 g rezancov.

Postup: Huby očistíme, nakrájame na plátky a opražíme ich na masti. Potom k hubám pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, opražíme, posypeme múkou a znova necháme opražiť. Potom zmes zalejeme vývarom, premiešame, pridáme pokrájanú mrkvu a nadrobno pokrájaný zeler. Necháme prikryté uvariť domäkka. Potom do smotany zašľaháme žĺtok, troška korenia a nalejeme do polievky. Necháme prevrieť a odstavíme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a podávame s uvarenými rezancami.