Pečená treska s chrumkavou kôrkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 600 g morskej tresky, soľ, 1 PL hrubej múky, 2-3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1 citrón, olej, nasekaná petržlenová vňať na posypanie.

Postup: Tresku rozmrazíme, umyjeme a osušíme obrúskom. Kožu ryby na niekoľkých miestach ponarezujeme a rybu dobre osolíme zo všetkych strán. Do hrubej múky primiešame troška korenia, mletú papriku a najemno prelisovaný cesnak. V tejto ochutenej múke rybu obalíme a uložíme ju na vymastený pekáč. V horúcej rúre rybu upečieme dochrumkava. Upečenú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a porcie ozdobíme kolieskom citróna a nasekanou petrželkou. Podávame so zemiakovým šalátom.