Segedínsky guláš podľa babičky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 1/2 kg bravčového pliecka, 1 veľká cibuľa, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1/2 kg kyslej kapusty, niekoľko zrniek celého čierneho korenia, rasca, 2 bobkové listy, 1 PL rajčinového pretlaku, 2 dcl smotany na šľahanie, 2 Pl hladkej múky, cukor.

Postup: Umyté bravčové pliecko pokrájame na kocky, osolíme a premiešame. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a spolu opražíme. Potom mäso posypeme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu popražíme za stáleho premiešavania. Opražené mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme celé korenie, rascu, bobkový list a dusíme do polomäkka. Potom k mäsu pridáme kyslú kapustu a spolu dodusíme domäkka. Guláš zahustíme múkou rozmiešanou v smotane, pridáme kečup a krátko prevaríme. Hotový segedín dochutíme cukrom a podávame s varenou knedľou.