Kuracie prsia v zemiakovej kaši

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 600 g kuracích prsíčok, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, olej, 3/4 kg zemiakov, 1 vajce, 1 PL masla, 1 dcl sladkej smotany, 100 g tvrdého syra.

Postup: Kuracie prsíčka pokrájame na menšie plátky, osolíme, okoreníme a poprášime rascou. Pripravené prsíčka opečieme prudko na troche horúceho oleja z obidvoch strán. Opečené prsíčka vyberieme na tanier. Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme, pridáme k nim maslo, vajce, smotanu a vymiešame na hladkú kašu. Polovicu kaše rozdelíme na spodok vymasteného pekáčika, na kašu poukladáme opečené plátky prsíčok a pokvapkáme ich výpekom. Prikryjeme ich ostatnou kašou a dáme zapekať asi na 10 minút do horúcej rúry. Potom povrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a ešte dáme zapekať asi na 5 minút. Podávame so zeleninovou oblohou.