Suroviny: 100 g bravčového mäsa, 100 g teľacieho alebo hovädzieho mäsa, 2 väčšie cibule, soľ, korenie, mletá sladká paprika, 2 rajčiny, 2-3 strúčiky cesnaku, 1,5 dcl červeného vína, 1 dcl šľahačkovej smotany.
Postup: Mäso pokrájame na malé kocky, okoreníme a dobre premiešame. Na troche horúceho oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a spolu popražíme. Potom mäso posypeme mletou paprikou, dobre premiešame, zalejeme horúcou vodou a na miernom ohni varíme skoro domäkka. Následne pridáme do polievky ošúpané a na kocky pokrájané rajčiny, prelisovaný cesnak, víno a dovaríme domäkka. Porcie polievky na tanieri dozdobíme lyžicou smotany. Podávame s chlebom.