Minútka z bravčoviny

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, soľ, korenie, worcestrova omáčka, sojová omáčka, 150 g prerastenej údenej slaninky.

Postup: Mäso z bravčového stehna odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme s omáčkami. Zmes dobre premiešame a necháme v chladničke asi 30 minút uležať. Zatiaľ si na panvici opražíne plátky údenej slaninky, ktorú sme nakrojili na hrebienky. Opečenú slaninku vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme pripravené mäso. Pražíme z každej strany asi po 4 minúty na prudšom ohni. Opražené mäso pokladieme na umyté odkvapkané šalátové listy, obložíme mesiačikmi rajčín a navrch položíme opečené hrebienky údenj slaninky. Podávame s celozrnným pečivom alebo s opekanými zemiakmi.