Suroviny: 5 vajec, 160 g práškového cukru, 80 g masla, 180 g polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1 čL kypriaceho prášku. PLNKA: 500 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 vajce, 150 g rebarbory, 2 PL kryštáľového cukru.
Postup: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom do peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto premiešame, zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a polovinu vymiešaného cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto krátko zapečieme v horúcej rúre. Na zapečenú polovicu cesta nalejeme plnku ktorú urovnáme a zalejeme zvyšným cestom. Upečieme v stredne vyhriatej rúre. (170°C) PLNKA: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Potom do tvarohu primiešame očistenú a nadrobno nakrájanú rebarboru, premiešanú s kryštáľovým cukrom. Upečenný koláč pokrájame na kocky a vrch poprášime práškovým cukrom.