Vegetarianske lečo so sojovým mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 150 g sojových kociek, 1 čL vegety, 1 cibuľa, olej, 4 zelené papriky, 5 rajčín, soľ, korenie, mletá rasca, 3 vajcia, a 1 vajce uvarené natvrdo.

Postup: Sojové kocky zalejeme vodou, pridáme vegetu a necháme variť asi 15 minút. Potom uvarené sojové kocky scedíme, dáme na sito a vymačkneme prebytočnú tekutinu. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájané papriky, osolíme a necháme podusiť. Potom pridáme podusené sojové kocky, ošúpané na kocky pokrájané rajčiny, okoreníme mletým korením mletou rascou a lečo udusíme domäkka. Vajcia vyklepneme do pohára, rozšľaháme a a vmiešame do leča. Za stáleho miešania necháme vajíčka stuhnúť. Porcie leča na tanieri ozdobíme štvrťkami natvrdo uvareného vajca. Podávame s pečivom.