Kuracie rezne s karfiolom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 600 g kuracích prsíčok, soľ, biele mleté korenie, olej, 200 g karfiolu, 2 dcl zeleninového vývaru (z kocky), 4 plátky toustového syra, rajčiny a šalátová uhorka na oblohu.

Postup: Kuracie prsia rozkrojíme na 4 porcie, jemne ich naklepe, osolíme a okoreníme bielym korením. Pripravené prsia prudko opražíme na troche oleja z obidvoch srán, opražené vyberieme na tanier a uložíme na teplé miesto. Karfiol rozoberieme na ružičky, opláchneme a uvaríme ho v zeleninovom vývare do polomäkka. Kuracie prsia uložíme do pekáčika, pokladieme na ne predvarený karfiol a podlejeme vývarom z karfiolu. Prikryjeme a pečiemev horúcej rúre asi 15-20 minút. Potom pekáčik odokryjeme, na každú porciu prsíčok položíme plátok syra a necháme vo vyhriatej rúre dopiecť až sa syr takmer rozpustí. Podávame s dusenou ryžou, obložené mesiačikmi rajčín a kolieskami uhoriek.