Suroviny: 600 g teľacieho mäsa z pliecka, soľ, korenie, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, 1 kocka bujónu (masox), 2 dcl piva, 10 g karfiolu, 1 PL hladkej múky, 1 dcl smotany na varenie, citrón.
Postup: Mäso pokrájame na stredne veľké kocky, osolíme a premiešame. Na olejo necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a za stáleho miešania ho prudko opražíme zo všetkych strán. Potom pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Dochutíme mletým čiernym korením a pridáme kocku masoxu. Prikryjeme a dusíme skoro domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou. Takmer mäkké mäso podlejeme pivom. pridáme na malé ružičky rozobratý karfiol a dodusíme domäkka. Nakoniec guláš zahustíme zátrepkou z múky a trošky studenej vody, necháme prevrieť a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou alebo s haluškami