Halušky-cibuľačky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 4-5 väčších zemiakov, soľ, polohrubá múka, 150 g prerastenej údenej slaninky, 2 cibule, cibuľkové cíbiky alebo pažítka na ozdobu.

Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame najemno. Postúhané zemiaky troška osolíme, pridávame múku až vymiešame poloriedke cesto. Z cesta robíme pomocou lopárika alebo haluškára halušky do vriacej osolenej vody. premiešavame a varíme až halušky vyplávajú navrch. Potom halušky scedíme, necháme na site odkvapkať a dáme ich do misy. Nakoniec halušky posypeme kocočkami opraženej slaninky a na slaninkovom výpeku opečenými pásikmi cibule. porcie halušiek na tanieri dozdobíme nasekanými cibuľkovými cíbikmi alebo pažítkou.