Mäsovo-pečeňová plnka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 300 g mletého bravčového mäsa, 200 g bravčovej pečene, 3 rožky, 2 dcl mlieka, 1 vajce, soľ, korenie, majoránka, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, masť.

Postup: Rožky pokrájame na kocočky a sparíme ich horúcim mliekom. Pečeň nakrájame nadrobno, pridáme k nej mleté mäso, namočené rožky, vajce, zmes osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou. Potom primiešame nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Zmes rozložíme na masťou vymastený pekáčik a v horúcej rúre upečieme, až plnka chytí na povrchu chrumkavú kôročku. Podávame pokrájané na kocky a obložené s čerstvou zeleninou.