Cigánske opekané rebierko so šunkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 4 bravčové rebierka s kosťou (po 150 g), 1 čL griľovacieho korenia, 1/2 dcl oleja, 200 g dusenej šunky, 2 strúčiky cesnaku, 1 kocka mäsového bujónu, 2 dcl smotany na varenie, 1 čL horčice, 1 PL hladkej múky, soľ, citrón.

Postup: Z bravčového karé si necháme odseknúť 4 rebierka aj z kosťou. V 1/2 dcl oleja rozmiešame griľovacie korenie a zmesou potrieme rebierka z obidvoch strán. Pripravené rebierka opekáme na griľovacej panvici alebo na grile z každej strany po 4 minúty. Na troške oleja opražíme na rezančeky pokrájanú šunku, pridáme prelisovaný cesnak, rozmrvený bujón, podlejeme vodou a necháme prevariť. Do smotany rozhabarkujeme múku, horčicu a vylejeme na šunku. Za stáleho miešania prevaríme na hladkú omáčku. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou, podľa chuti prisolíme a prelejeme ňou porcie opečených rebierok. Podávame s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi.