Suroviny: 300 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, 3 strúčiky cesnaku, 200 g špenátu, 1 dcl smotany, strúhanka, 4 vajcia, 400 g lístkového cesta, žĺtok, masť.
Postup: Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pokrájaný špenát, smotanu a zmes dobre vynmiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Okrúhlu formu vymastíme a rozložíme do nej špenátovo-mäsovú zmes. Navrchu tejto zmesi urobíme lyžicou 4 jamky, a do každej vyklepneme po vajíčku. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho trocha väčší kruh ako je priemer formy. Vykrojený kruh položíme na plnku a okraje pritisneme k bokom formy. Zo zvyšného cesta povykrajujeme rôzne ozdoby podľa fantázie a pokladieme ich navrch cesta vo forme. Nakoniec vrch potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlatova.