Hubový krém s mäsovými knedlíčkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, olej, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ, 1,5 dcl sladkej smotany, 1 PL hladkej múky, 1 kocka hubového bujónu, vegeta. MÄSOVÉ KNEDLÍČKY: 150 g vareného hydinového mäsa, 1 vajce, soľ, korenie, strúhanka, hladká múka, 1 PL čerstvej petržlenovej vňate.

Postup: Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Na troche oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené šampiňóny, rascu a za stáleho miešania osmažíme. Osmažené huby zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón, okoreníme a povaríme domäkka. Časť uvarených šampiňónov vyberieme sitkom z polievky a odložíme si ich bokom. Ostatné šampiňóny v polievke rozmixujeme, prilejeme smotanu rozhabarkovanú s múkou, premiešame a necháme krátko prevrieť. Polievku dochutíme vegetou, dáme do nej odloženú časť uvarených šampiňónov a zavaríme do nej knedlíčky, ktoré za občasného premiešania povaríme v polievke asi 5 minút. Mäsové knedlíčky: Hydinové uvarené mäso nadrobnučko nasekáme, alebo zomelieme najemno. K mäsu pridáme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme za 1 PL najemno nasekanej petrželky, strúhanku a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme hladkou múkou a z tejto mäsovej hmoty tvoríme malé guľky, ktoré zavaríme do polievky.