Zapekané plnené uhorky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 4 väčšie šalátové uhorky, 150 g uvarenej ryže, 150 g mletého mäsa, 1 cibuľa, olej, 50 g šampi)ónov, 1 mrkva, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, korenie, muškátový oriešok, idcl zeleninového vývaru(z vegety), čerstvý kôpor.

Postup: Uhorky ošúpeme, po dĺžke prekrojíme a vydlabeme jadrince. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäsom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú sme nechali speniť na troche oleja. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, (môžeme použiť aj vopred namočené sušené huby), nahrubo postrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, žĺtky, soľ, korenie, štipku muškátového orieška a zmes dobre premiešame. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh z bielkov a zmesou naplníme do kopčista 4 polovičky vydlabaných uhoriek. Každú naplnenú uhorku prikryjeme druhou polovicou uhorky, podlejeme vegetovým vývarom, pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi, zeleninovou oblohou a posypané čerstvým kôprom.