Bravčové karé s pórom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 600 g bravčového karé bez kosti, soľ, korenie, hladká múka olej, 200 g póru, 1 dcl mäsového vývaru, 100 g tvrdého syra.

Postup: Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korení a obalíme v hladkej múke. Na troche horúceho oleja pripravené rezne prudko opečieme z obidvoch strán a opečené preložíme do pekáča. Pór očistíme, opláchneme a pokrájame na kolieska. Kolieska póru rozdelíme na rezne v pekáči, podlejeme vývarom a prikryté zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Potom pekáč odokryjeme, rezne posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť dozlatista. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovou oblohou.