Martinské kocky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 180 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 dcl oleja, 250 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vaniľkový cukor, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 150 g čokolády Margot, čokoládová poleva.

Postup: Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme olej, preosiatu múku pomiešanú s kypriacim práškom a vaniľkovým cukrom, premiešame a postupne za stáleho miešania prilievame smotanu. Do vymiešaného cesta vmiešame nasekanú Margot čokoládu a cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Dáme upiecť do stredne vyhriatej rúry. (170°C) Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a potom pokrájame na kocky.