Morčacie mäso na mexický spôsob

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 600 g mäsa z morčacieho stehna, soľ, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL solamylu, olej, 150 g červenej sterilizovanej fazule, 50 g hrášku, 200 g póru, 1 dcl bieleho vína, korenie čilí.

Postup: Mäso pokrájame na hrubé rezance, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, solamyl a dobre premiešame. Pripravené mäso prudko orestujeme na troche rozpáleného oleja, pridáme polovinu na kolieska pokrájaného póru, podlejeme vínom a udusíme skoro domäkka. Potom k mäsu pridáme scedenú fazuľu, hrášok, zvyšný pokrájaný pór, zmes jemne okoreníme čilí korením a za občasného premiešania dodusíme domäkka. Podávame s mexickými plackami alebo s chlebom.