Zapekané teľacie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 600g mäsa z teľacieho stehna, soľ, 2-3 strúčiky cesnaku, hladká múka, 1 vajce, strúhanka, olej, 4 plátky syra, 4 plátky šunky, 1 dcl mäsového vývaru (z kocky).

Postup: Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a potrieme prelisovaným cesnakom. Potom rezne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a strúhanke. Na horúcom oleji obalené rezne opražíme z obidvoch strán a preložíme do pekáčika. Na každý rezeň pložíme plátok šunky, plátok syra, podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť do horúcej rúry. Podávame so zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi.